Hjälp! Jag hatar min dejts tapeter!

Ni har kanske träffats några gånger och nu är det dags att göra ett första hembesök. Det här är alltid ett nervöst moment i varje pars dejtinghistoria, eftersom hemmet kanske säger ännu mer om personen du dejtar än vad personen själv berättat … Du kliver in genom dörren, hänger av dig ytterkläderna och småpratar hela vägen in till vardagsrummet. Och det är total katastrof. Han som verkade så trevlig? Hur kan han leva med en stor fototapet från 1997? Du kan i alla fall inte göra det, det är en sak som är säkert. Ska det bli något av det här måste tapeterna bort.

Du ska inte misströsta. Att framföra klagomål på någon annans inredning är alltid en känslig fråga, men det kan faktiskt vara så att personen själv länge tänkt tapetsera om, men inte tagit sig för. Online finns många sätt att handla tapeter smidigt, exempelvis kan Familjetapeter erbjuda förmånliga priser och snabba fraktalternativ. Visa dejten sidan! Du märker snart om tapetägaren är redo för förändring, och är han inte det är det kanske inte ett förhållande att satsa på. Att etablera sig i en parrelation innebär alltid stora förändringar på många plan, och kanske kan du här få en värdemätare på hur motiverad den andre partnern är att gå vidare.

Så pratar du om inredning med din dejt

Att diskutera trender kan vara ett bra sätt att närma sig ämnet. Om du läser in dig på artiklar av typen ”Sakerna du måste sluta inreda med 2021” inför samtalet har du en bra ingång. Inget bjuder in mer till diskussion som absoluta påståenden! Och bättre att först komma med åsikter om orelaterad inredning innan du tar tjuren vid hornen och vädrar dina synpunkter kring det faktiska tapetmonstret på väggen …

Kommer du så långt att din dejt kan tänka sig gå med på en omtapetsering kommer nästa moment: att välja tapet. Att ta in inredningssnack i dejtandet är ett bra sätt att blanda personliga ämnen med neutrala, även om ni i första hand tänker beställa tapeter online. Kanske visar det sig att ni har mycket mer gemensam smak än vad du kunde tro när du först fick syn på dejtens väggar? Att ta tag i ett problem tillsammans kommer alltid vara mycket givande än att vända om och springa vid första anblicken.

Nöj dig inte men avsluta schysst

Om det ändå inte löser sig finns kanske inget annat alternativ än att avsluta dejtandet. Om nittiotalets fototapet verkligen är viktigare för din dejt än vad du är, kanske det inte finns så mycket att hämta här. Då kan det vara bra att tänka igenom sina formuleringar – anledningen till att du avslutar förhållandet är trots allt inte tapeten, utan din dejts oförmåga att acceptera förändring. Det viktigaste här är att behandla din dejt som du vill bli behandlad själv, gör slut på ett schysst sätt och gå sedan hem och njut av dina egna tapeter. Eller kanske har du blivit inspirerad till att tapetsera om själv?

flash-blog