Undvik separation – anlita städhjälp

När man har befunnit sig ute i dejtingträsket vill man helst inte ut dit igen. Det är en hård miljö att befinna sig i och det kan snabbt leda till en dyster tillvaro. Därför är det viktigt att förebygga en separation när man väl har hittat en partner att bygga en framtid med.

Vardagspusslet – en bidragande orsak till separation

Det finns många anledningar till varför en separation kan bli aktuell. I många fall är det inte på grund av otrohet utan på grund av vardagliga situationer som inte fungerar och som sliter mycket på förhållandet. Därför är det viktigt att se till att vardagspusslet fungerar och att man löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Annars kan en strumpa på golvet till slut bli det som får bägaren att rinna över och bidrar till en separation.

Genom att vara medveten om hur vardagstjafs tär på ett förhållande kan man se till att undvika det så gott det går. Exempelvis genom att:

  • Anlita städhjälp. Ett företag som qleano.se/ hjälper till med städningen så att inte bråk om städning blir ett irritationsmoment i förhållandet.
  • Ha konstruktiva samtal. Det är vanligt att man pratar om problem på ett destruktivt sätt, vilket inte löser några problem.
  • Vara empatiska. Det viktigaste i ett förhållande är att förstå (eller åtminstone försöka förstå) ett problem utifrån den andres perspektiv. Ordet “förlåt” väger ibland tyngre än guld.
flash-blog