Rapporter från en tinderdejt

Det är lätt att sitta på internet och författa om hur den perfekta dejten ska gå till. Det här ska du säga, så här ska du vara klädd, gå dit och gör så. Men hur enkelt är det egentligen när man väl hamnar i den där situationen?

Häromdagen var jag på dejt med en tjej jag hade börjat prata med på Tinder två dagar tidigare. Jag bestämde mig för att skriva ner hur det gick.

Nervös som en tonåring

En onsdagskväll swipeade jag lite förstrött på Tinder, när det helt plötsligt kom upp en matchning! En söt tjej i min ålder, så jag skickade iväg ett meddelande. Chattandet flöt på bra och dagen därpå vågade jag fråga om hon ville ta en öl med mig. Sagt och gjort, på fredagskvällen var det dags.

På väg till baren där vi skulle ses började jag känna av problem med muntorrhet, jag var nervös och magen hade en konstigt bubblande känsla. Herregud, har jag aldrig varit på dejt innan eller?

Jackpott direkt

Jag var nervös över att jag inte skulle känna igen henne, men som tur var såg hon ut exakt som på bilderna. Möjligtvis lite snyggare, jackpott! Jag kände att här finns inget att förlora, trotsade min nervositet och gav henne en stor kram. Den besvarades, men jag kände samtidigt hur hon var stel som en pinne. I dejtingappen hade vår konversation flutit på fint, nu kändes den aningen stelare. Jag beställde in varsin öl och betalade självklart.

Ett välbekant avslut

Kvällen gick bra! Efter fyra öl och ett långt samtal sa vi hejdå. Jag hade en bra känsla och skrev ett långt meddelande till henne efter att jag kommit hem. Sen väntade jag tålmodigt. Kanske hade hon redan hunnit somna. Nästa dag, inget svar nu heller. Kanske var hon upptagen. Efter en vecka var jag tvungen att erkänna för mig själv. Jag har blivit “ghostad”, igen.

flash-blog