Vett och etikett när det kommer till online dating

Det är viktigt att komma ihåg att de människor som man träffar online är riktiga personer som även de sitter bakom sina skärmar. Därav är det viktigt att alltid vara trevlig och respektfull och om någon är otrevlig mot dig är det bättre att anmäla dem till sidan eller blockera dem istället för att vara otrevlig tillbaka. Det är dessutom viktigt att du är försiktig med vilken information som du ger ut om dig själv. Även om många hemsidor idag kräver att man verifierar sig för att man ska kunna bli medlem på dem kan det ändå vara så att den du pratar med inte är den som den utger sig för att vara. När det kommer till vett och etikett på nätet finns det mycket man behöver tänka på. Speciellt om man är nybörjare. Innan dess att du skapar en profil kan det vara bra om du funderar på vad du känner dig bekväm med. Om någon får dig att känna dig obekväm är det dags för dig att sluta att prata med människan.

När du träffar någon från nätet är det viktigt att du alltid ser till att ni träffas på en allmän plats där många människor rör sig. Du bör inte gå hem till en människa första gången om ni aldrig har träffats förut. Detta handlar om trygghet, så se även till att berätta för någon var du är och när du förväntas återvända. Om du har möjlighet att prata i telefon med din date innan dess att ni faktiskt ses kan detta öka chanserna för att ni kommer att komma bra överens även i verkligheten. Att höra någons röst är nämligen mycket mer personligt än att skriva meddelanden och det är ett bra sätt att lära känna varandra.

När du väl har bestämt dig för ett möte med en person online är det viktigt att du ser till att dyka upp. Många får kalla fötter i sista minuten och väljer att backa ur. Den enda gången som du ska backa ur är när du känner att något är fel och det kan vara farligt att möta personen. Annars bör du alltid se till att ställa in i god tid om du har bestämt dig för att inte gå på dejten. Det är väldigt oförskämt att bestämma en träff med någon och sedan inte dyka upp och inte svara på meddelanden. Detta är inte helt ovanligt när det kommer till online-dejting och det kan hända att det händer dig någon gång. Detta är ett beteende som givetvis väcker många frågor och det kan upplevas som liknande vid att bli ”ghosted”. Även detta är ett fenomen som har uppkommit i och med att vår online-närvaro ökar.

flash-blog