Tindstagramming

Tinder är i särklass den mest populära dejtingappen idag och teorin bakom tinder är att man blir visad kort på potentiella matchningar. Därefter väljer man att svepa åt höger eller vänster beroende på om man är intresserad av att lära känna personen eller inte. Tanken är alltså att man bara ska prata med dem man är intresserade av och man tar helt enkelt beslutet där och då om man vill prata med någon eller inte.

Dock har det uppkommit ett fenomen som kallas för tindstagramming, som främst handlar om män som sparar eventuella matchningars instagram profiler utifall att de inte skulle få en matchning. När de senare inte matchar väljer de att skicka ett meddelande till instagram-kontot som är länkat till tinderprofilen istället. Detta är något som inte bara har varit ett stort problem på tinder utan även något som tinder väljer att agera mot. Bland annat har de valt att radera kontot för de personer som väljer att syssla med tindstagramming istället för att svepa och vänta på att prata med dem som matchar tillbaka.

Tindstagramming förstör syftet med applikatorer så som tinder i och med att man inte får välja vilka som man vill prata med då en del människor väljer att finna andra vägar att nästla sig in i inboxen. Om detta händer dig bör du anmäla profilen som har gjort detta till tinder om du kan hitta den. Andra alternativ är att ta bort instagram kontot från din tinderprofil så att dina matchningar inte längre kan se det.

flash-blog