Bumble – tjejerna tar första steget

Bumble är en dating-app som är relativt ny. Den har inte funnits med lika länge som exempelvis Tinder och konceptet ser lite annorlunda ut även om det fortfarande finns likheter. Liksom på Tinder kommer du att svepa en kortlek med bilder på människor du kan matcha med. Bumble uppmuntrar dock kvinnorna att ta första steget här. Kvinnorna måste helt enkelt skriva först om de vill prata med en matchning och männen kan inte göra någonting alls åt detta. Bumble har dessutom inte bara dejting utan de har även en BFF funktion och en företagsfunktion. BFF funktionen innebär att du kan träffa nya vänner på Bumble. Dessutom finns det en funktion för affärskontakter och den som vill knyta nätverk.

Detta gör Bumble till en verkligt unik dating-app och det kan helt enkelt finnas många olika anledningar till att man väljer att registrera ett konto. Denna app har vuxit i popularitet och allt fler blir medlemmar. I Sverige har appen tagits emot mycket bra.

Utöver det faktum att kvinnorna måste ta första steget måste männen svara inom 24 timmar för att matchningen ska behållas. Detta är återigen för att uppmuntra till en konversation som förhoppningsvis leder till en träff och därefter något mer beroende på vad man letar efter. En annan fördel med Bumble är att du kan fylla i en hel del information om dig själv. Bland annat kan du berätta för dina matchningar vad du letar efter redan från start innan dess att du börjar svepa. Du kan även fylla i filter som exempelvis ålder och hur långa dina matchningar ska vara samt vad de har för politisk och religiös inställning. Detta kan öka dina chanser för att hitta en matchning som är perfekt för dig. Du kan även skicka bilder i konversationer på bumble. Detta gör att du har chansen att skapa en mer levande konversation.

Oavsett vilken app som du väljer att använda dig av är det viktigt att du faktiskt gör en ansträngning när du vill möta någon online. Ingen tycker om att prata med en vägg och det krävs att du visar din entusiasm i konversationerna för att det ska kunna leda till något mer. Speciellt på en app som bumble är det viktigt att alla parter deltar i konversationen.

flash-blog