Förbered dig inför dejten

Att gå på dejt kan vara hur läskigt som helst, åtminstone om det är första dejten som ni ska gå på tillsammans. Många förbereder sig flera timmar innan för att säkerställa att de ser så bra ut som möjligt och visst finns det väl fördelar med det, men förutom ditt utseende finns det många andra saker som kan vara bra att tänka på. Här nedan har vi listat några riktigt bra dejtingknep att ta till så att du kan få en så lyckad förstadejt som möjligt.

Välj kläder som du trivs bra med

Valet av kläder är otroligt viktigt, men då talar vi inte specifikt om designer eller färg. Här gäller det att du väljer plagg som du tycker mycket om och som du faktiskt känner dig snygg i. När du känner dig bekväm och snygg så utstrålar du mer självsäkerhet, något som kommer att uppskattas hos din dejt också. Naturligtvis är det också en god idé att anpassa kläderna till vilken typ av dejt ni ska gå på – bio, middag, drinkar, promenad eller fest?

Kom inte för sent

Vi tar för givet att du försöker hålla tiden så bra som möjligt, men ibland kan det inträffa saker som gör att man kommer sent. Då är det mycket viktigt att du hör av dig till din dejt och meddelar att du kommer att bli sen. Informera så fort du vet att du kommer dra över tiden. Är du en person som aldrig kan hålla tiden? Synd! Men förbered dig åtminstone med något kul från partykungen.se att ge bort till din dejt när du väl dyker upp – om dejten inte har gått, naturligtvis.

Ha samtalsämnen redo

Även om ni kommer hur bra överens som helst över telefon så kan det uppstå en pinsam tystnad när ni väl träffas på riktigt. Här kan det vara en god idé att se till så att du har några samtalsämnen färdiga att plocka fram. Försök att vara lite unik i ditt val av samtalsämnen och prata gärna om sådant som ni inte har diskuterat tidigare. När ni håller ett samtal är det viktigt att båda får prata lika mycket. Var ärlig mot dig själv och fundera över om du är den som tar upp mest plats eller som är mestadels tyst. Försök att se till så att samtalet blir en dialog och inte en monolog.

Var dig själv

Det är betydligt bättre att vara sig själv under en dejt än att försöka spela någon man inte är. Om det skulle komma att bli seriöst mellan er i framtiden kan det vara svårt att ta tillbaka saker man sagt eller stått för. Har du t.ex. sagt att du har besökt alla dejtens favoritrestauranger kan du behöva hålla den maskeraden i framtiden med eller vara ärlig och troligtvis skämma ut dig.

flash-blog